2019 was een mooi jaar, maar 2020 wordt nog veel mooier

2019 was een mooi jaar2019 was een mooi jaar voor mij en hoe was het voor jou?

Ik zit nu een beetje voor me uit te staren omdat ik hier eigenlijk nog nooit een persoonlijke blogpost heb geplaatst.

Het voelt dan ook echt raar aan en ik heb geen flauw idee of dit wel handig is op een blog waar ik vooral blog over internet marketing en online geld verdienen.

Maar goed, daar gaan we dan toch maar…

Werken voor een baas

Ik werk ondertussen al bijna 30 jaar en al deze jaren heb ik dat gedaan voor een baas. Daar is op zich niets mis mee maar ik merk wel telkens meer dat dit niet is wat ik (fulltime) tot mijn pensioens leeftijd wil blijven doen.

Of ik het lef heb om als het eenmaal zover komt ook echt het loonslaaf leven achter me te laten…geen idee.

Maar ik ben er de laatste jaren wel achter gekomen dat ik er minder voldoening uit haal als jaren geleden.

Ik vind mijn werk leuk en heb heel lang gedacht dat dit is zoals het hoort en alhoewel de meeste mensen in mijnĀ  omgeving zeggen dat dat ook zo is ben ik er ook wel achter gekomen dat er veel meer in het leven is als een 9-to-5 job.

Internet marketing (met name affiliate marketing)

Dat ik denk (en weet) dat er meer mogelijk is als 40 uur per week voor een baas te werken komt doordat ik internet marketing jaren geleden heb ontdekt.

Jacko Meijaard (geen onbekende voor de meeste die dit lezen) van InternetSuccesGids.nl heeft me jaren geleden de ogen geopend en daar ben ik hem tot op de dag van vandaag dankbaar voor.

Jacko leerde me wat internet marketing is, nou ja dat is eigenlijk niet helemaal waar.

Maar Jacko liet me in ieder geval zien dat er op de betrekkelijk kleine Nederlandse markt ook mooie resultaten mogelijk waren.

Tot daarvoor dacht ik dat door de lage bezoekers aantallen in Nederland de affiliate marketing markt veel te klein was om er serieus werk van te maken, ondertussen weet ik wel beter.

Ik heb me door deze opgedane kennis over internet marketing altijd maar een beetje in te zetten echt tekort gedaan.

Ik nam het niet zo serieus en deed soms weken een hele hoop om daarna maanden weer helemaal niets te doen.

Een paar tientjes per maand aan commissies vond ik wel prima.

Waarom?

hoeveel geld kan je verdienen met affiliate marketing

Ik wist dat het mogelijk was om in Nederland commissies te scoren en toen dat mezelf ook echt lukte was ik ongelooflijk blij.

Ik heb alleen nooit echt doorgezet, ik dacht altijd ik moet nog zolang werken, als ik er later serieuzer mee aan de gang ga is dat ook prima.

Doe ik het niet dan werk ik zoiezo door tot mijn 70ste en ieder jaar dat ik eerder kan stoppen door internet marketing toe te passen is weer een jaar minder werken voor een baas, iets wat zonder internet marketing nooit was gelukt.

Ondertussen ben ik (veel te laat, maar beter laat dan nooit) me serieuzer met internet marketing en dan met name affiliate marketing bezig gaan houden.

Ik heb 1 website waar ik nagenoeg al mijn tijd aan besteed en na een kleine 2 maanden een basis te leggen met 1 artikel per week gemiddeld met een woorden aantal van tussen de 800 en 3000 woorden zag ik eerst vooral de bezoekers aantallen langzaam groeien.

Ondertussen heb ik aardig wat bezoekers voor de korte tijd dat deze site rankt maar nog geen commissies binnen.

Het is allemaal nog niets schokkends maar ik heb me voorgenomen om al mijn andere websites maar een beetje te laten voor wat ze zijn en me vooral op deze site te concentreren.

Niet dat ik denk dat dit de meest winst gevende van al mijn sites zou kunnen zijn maar gewoon omdat ik me nu serieuzer met affiliate marketing bezig wil gaan houden en een jaar lang 1 artikel per week op deze website wil schrijven.

Ik kijk naar mijn Google Analytics maar hecht geen waarde aan de bezoekers aantallen per dag. Mijn doel is het om begin Mei 2020 gemiddeld 100 euro per maand aan commissies te halen.

Het lijkt me nu nog een hoog gesteld doel maar ik denk dat dit ook haalbaar is.

Ik heb dit nog nooit eerder met een site behaald en vraag me af of mij dit ook kan gaan lukken, mijn strategie hiervoor is om wekelijks een waardevol artikel per week te plaatsen en dit vol te houden tot ik dat doel van 100 euro per maand heb gehaald.

Een hoop werk voor zo’n (voor een hoop mensen die dit lezen betrekkelijk) laag doel? ja, dat is waar.

Maar kijkend naar mijn vaste baan krijg ik er op jaarbasis gemiddeld 2% bij, daarvoor werk ik me een jaar lang uit de naad, 40 uur per week, moet ik naar verplichte cursussen waar ik geen interesse in heb en heb ik nog andere verplichtingen.

Stel dat ik een dag minder kan werken en deze dag kan besteden aan internet marketing (iets wat ik wel echt leuk vind om te doen) dan denk ik dat dit schaalbaarder is als mijn vaste baan en gaat die dag extra aan mijn business werken me 100% zeker meer opleveren als die 2% op jaarbasis.

En om eerlijk te zijn…

Wat heb je te verliezen om het niet te doen?

Dan weet je zeker dat de salarisverhoging van gemiddeld 2% in grote lijnen alles is wat er in zit tot aan je pensioen.

Natuurlijk heb je dan ook je CAO verhogingen nog maar haal daar de inflatie vanaf dan is wat er onder de streep over blijft alles wat je kan verwachten.

Vraag je dan even af of je dit tot je 68ste of tegen die tijd misschien wel 70+ wilt verdienen voor 40 uur per week te werken.

Daarna een pensioen van pak-hem-beet 70% van je laatst verdiende loon

Als ik dit alles bij elkaar optel dan kom ik vor mezelf tot de conclusie dat ik liever nu wat vrije tijd inlever, blog over onderwerpen die ik leuk vind en voor de overige onderwerpen mezelf inlees zodat ik meer weet als een beginner op dat onderwerp en er dan een affiliate niche website over maak die me na verloop van tijd ook weer extra inkomsten op gaat leveren.

Als je iets van dit verhaal mee zou moeten nemen in je eigen beslissigen dan is het dat je voor jezelf moet beslissen of je hetzelfde wilt blijven doen wat je altijd al deed en dezelfde resultaten wilt blijven behalen.

Of dat je nu wat extra geld en vrije tijd investeerd en na verloop van tijd op de automatische piloot meer en meer gaat verdienen door er tegelijkertijd minder uren voor te gaan werken.

 

Investeren in ETF’s en Crypto’s

bitcoin kopen

Dit jaar ben ik ook begonnen met investeren van een gedeelte van mijn geld in ETF’s en crypto’s.

Met een spaar ratio van 40% op het salaris van mijn vaste baan zou ik gek zijn als ik dat liet verdampen op een spaarrekening.

Ik leg maandelijks een klein bedrag in Bitcoins en stel me hierin op als een HODL-er.

Voor degene die dat niet kennen HODL = Hold On For Dear Life.

Geld investeren en er niet meer naar omkijken, in ieder geval niet schrikken als de koers inzakt. Wat er voor 2020 overigens boben aan mijn lijst things to do lijst betreffende crypto’s staat is een veilig(ere) manier van opslaan en beheren.

Verder heb ik dit jaar een beleggings rekening geopend en leg ik ook op basis van HODL maandelijks een bedrag in een ETF in.

Voor degene die willen weten welke ETF ik gekozen heb, ik heb alleen VWRL (Vanguard All World).

Zowel mijn posities in deze ETF als in BTC (Bitcoin) ben ik van plan om in 2020 verder uit te bouwen.

Op naar een mooi 2020

Zo nu is iedereen weer een beetje op de hoogte over hoe 2019 was en wat de plannen voor 2020 gaan worden.

Rest me nu alleen nog iedereen mooie feestdagen toe te wensen en een mooi, gezond en succesvol 2020.

Hoe was jouw 2019 en wat zijn je doelen voor 2020?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *