affiliate website

Affiliate website beginnen? Zo doe je dat!

affiliate website beginnenWil je een affiliate website beginnen? Of het nu je eerste website wordt of dat je er al meerdere online hebt staan, het is verstandig om het op de juiste manier aan te pakken.

Als je alles op de juiste manier en in de juiste volgorde aanpakt zal je veel sneller resultaat zien, en echt, het is helemaal niet ingewikkeld maar je moet wel actie ondernemen en volhouden!

Wat is affiliate marketing?

Voordat ik je ga vertellen hoe je het beste een affiliate marketing website kunt beginnen ga ik je eerst even heel kort uitleggen wat affiliate marketing is.

Affiliate marketing is, kort omschreven, het promoten van andermans producten en hier geld mee verdienen.

Je kunt affiliate marketing op 2 manieren toepassen.

 1. Als product eigenaar kan je een eigen product verkopen en op zoek gaan naar mensen die jouw product willen promoten.
 2. Als affiliate kan je het gekozen product promoten en verkopen.

Uiteindelijk zal de product eigenaar het meeste verdienen en daar zit ook het grote geld, maar als beginner raad ik je aan om als affiliate website eigenaar te beginnen.

Hoe werkt dit, hoe kan je er geld mee verdienen?

Als je een affiliate website wilt beginnen dan doe je dat omdat je (veel) geld op internet wilt verdienen.

Daar is niets mis mee, ik doe dat ook, maar hoe verdien je dan precies geld?

Je kunt het beste een digitaal product promoten omdat daar de comissie het hoogste op is (soms wel tot 75% van het aankoop bedrag).

Stel, iemand heeft een ebook gemaakt en bied dat aan op Paypro.

Als jij je aanmeld op Paypro krijg je een unieke affiliate link voor alle producten (bij ieder product krijg je een andere unieke link).

Als jij dat betreffende ebook promoot en de bezoekers van je website klikken op jouw link waarna ze tot aankoop overgaan, dan wordt automatisch geregistreerd dat dat de verkoop via jouw affiliate link is gekomen en dan krijg je een mailtje of SMS waarin wordt vermeld dat je dat product succesvol hebt gepromoot en daarvoor je comissie krijgt.

Dat geld staat op je Paypro rekening en dat kan je door over te schrijven over laten maken naar je eigen bank rekening.

Is het zo simpel? Ja, zo simpel is het!

Goed, dit was wel even genoeg uitleg voor nu.

Affiliate website beginnen – mijn stappenplan:

Het doel van een affiliate website is om bezoekers naar je site te krijgen die interesse hebben in het product dat je promoot, het is het beste om een site om 1 specifiek product te bouwen.

 1. Zoek een product dat je wilt gaan promoten met je affiliate website.
 2. Zoek relevante zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden.
 3. Zoek een EMD (Exact Match Domain) met .nl of .com extensie die nog vrij is en koop die.
 4. Koop goedkope hosting.
 5. Installeer WordPress.
 6. Richt de homepage in rond je hoofd zoekwoord.
 7. Maak een blog aan en ga bloggen over relevante zoekwoorden.
 8. Plaats je eigen geschreven tekst en minimaal 1 foto per bericht.
 9. Optimaliseer de foto en de tekst om hoog in Google te scroren.
 10. Plaats links in de tekst naar je te promoten product.
 11. Breid je website uit met meer artikelen.

Pas mijn stappenplan vandaag nog toe!

Het bovenstaande stappenplan is hoe ik al mijn affiliate websites opzet en inricht. Ik raad je dan ook echt aan om het ook op deze manier te gaan doen.

De fout die ik in het begin gemaakt heb is dat ik heel veel las over hoe andere een site gemaakt hadden en daar geld mee verdienden, daarna bedacht ik wat ik allemaal wilde gaan doen waarna ik weer op zoek ging naar het volgende succesverhaal zonder zelf actie te ondernemen.

Doe dit alsjeblieft zelf niet!

Door te lezen kom je niet verder, het is nooit het juiste moment om te beginnen behalve nu!

Natuurlijk gaat niet alles in één keer goed, maar als een site mislukt (dat gebeurt mij ook nog wel eens) dan is er nog niks aan de hand, je hebt niet gefaald, je faalt pas als je het opgeeft.

Van alle ervaringen leer je en ook met affiliate websites bouwen leer je een hoop, als de eerste site niet goed gaat, maak een volgende over een ander onderwerp en ga verder.

Doe je het niet? Dan vertrouw je op de overheid of een werkgever om voor jou te zorgen. Trap niet in die mooie verhalen en ga actie nemen om de regie over je eigen leven in eigen handen te nemen.

De Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard

Ik heb een paar jaar geleden een affiliate marketing video cursus gekocht die ik nu nog gebruik. Deze cursus leert je in detail hoe je bovenstaand stappenplan succesvol toepast.

De paar tientjes die die cursus je kost verdien je gemiddeld met 2 verkochte producten via een affiliate site alweer terug, daarna is ieder verkocht product pure winst voor je (de rest van je leven).

Als je deze kleine investering in jezelf niet wilt doen dan zou ik niet met affiliate marketing beginnen als ik jou was, dan is het namelijk zonde van je tijd en niet wat je zoekt.

Maar als je net als ik, deze investering wel doet dan betaal je éénmalig voor de cursus en die kan je dan de rest van je leven blijven gebruiken zonder bijkomende extra kosten, ook na jaren kan je de video’s bekijken en gebruiken.

Laat je niet tegenhouden en verwezenlijk je droom!

Met online geld verdienen is het net als met geld offline verdienen. Je moet er voor gaan en je niet tegen laten houden door andere mensen in je omgeving.

Afhankelijk van hoeveel tijd je in affiliate marketing steekt en welk product je uitkiest om te promoten (er wordt je in de cursus precies uitgelegd waar je op moet letten) zal je vroeger of later een verkoop hebben.

De eerste verkoop laat vaak even op zich wachten (dit kan van een paar weken tot een paar maanden duren) laat je hierdoor niet afschrikken en luister niet naar de “goed bedoelde raad” van je omgeving om ermee te stoppen.

NIemand van die mensen doet waarschijnlijk aan affiliate marketing, als je begint te twijfelen luister dan liever naar mensen die weten waar ze het over hebben.

Ik heb in het begin regelmatig de eigenaar van die video cursus gemaild met extra vragen en twijfels en kreeg altijd binnen een paar uur een gerust stellende mail met extra tips terug.

Laat je dus niet tegen houden door je omgeving en vraag raad aan de mensen die weten wat je meemaakt en waar je doorheen gaat.

Wanneer moet je een affiliate website beginnen? Vandaag nog en ga ervoor!

Ik weet dat je het kan als je maar begint en het volhoud! Ik kan nog geen regel aan code schrijven maar met WordPress en de tips uit de cursus heb ik al diverse affiliate websites online staan.

De ene wat succesvoller als de andere (onder andere door het ranken in Google van de verschillende sites).

3 gedachten over “Affiliate website beginnen? Zo doe je dat!

 1. Affiliate Marketing is een van de leukste manieren om geld te verdienen als je het mij vraagt, als je dit goed aanpakt kan je namelijk een hoop geld verdienen met op een gegeven moment weinig werk. Tuurlijk kan je nooit volledig stil staan en moeten er af en toe veranderingen plaats vinden. Maar als je website het eenmaal goed doet hoef je relatief weinig werk te verrichten.

  Groeten, Fred

  1. Hoi Fred,

   Leuk dat je een reactie achterlaat.
   Als je site eenmaal staat is het een kwestie van regelmatig nieuwe uniek waardevolle content plaatsen en/of opschalen naar weer een nieuwe site.

   Groeten en heel veel success,
   Henk.

  2. Hoi Fred,

   Ten eerst bedankt voor het reageren op mijn blog. Dat waardeer ik!

   Het klopt.
   Als je site eenmaal rankt is het een kwestie van regelmatig waardevolle artikelen plaatsen en je site dus verder uitbouwen. Je zou je site ook kunnen verkopen via bijvoorbeeld sitedeals of opschalen in de vorm van een extra site opbouwen.

   Groeten,
   Henk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *