content laten schrijven

Content laten schrijven, is dat een goed idee?

Kan je content laten schrijven als schrijven van je eigen blogposts niet je favoriete hobby is? Of is het verstandiger om al je artikelen gewoon zelf te schrijven?

Voor beide is wel wat te zeggen. Wat mijn voorkeur heeft en wat ik je aan zou willen raden ga ik je vandaag vertellen.

Wat is content laten schrijven?

Als je een eigen blog op wilt zetten dan kan je de layout en het gebruiksgemak nog zover optimaliseren maar zonder goede content zal je niet of maar mondjesmaat gevonden worden in de zoekmachines.

Het is dus aan te raden om, zeker in het begin, niet teveel stil te staan bij het thema van je WordPress blog en al de plugins die je kunt gebruiken.

Veel belangrijker is het om te gaan ranken op zoekwoorden waar mensen ook echt op zoeken. En alhoewel er diverse manieren zijn om dit voor elkaar te krijgen gaat mijn voorkeur uit naar het op de lange termijn goed gratis en gevonden worden in Google.

Als jij ook voor deze manier kiest, en dan raad ik je van harte aan, dan ontkom je niet aan het schrijven of laten schrijven van goede, waardevolle content.

Nou kan je dat natuurlijk zelf doen, maar als je een onderwerp puur voor het geld hebt uitgekozen, een onderwerp waar je niet veel vanaf weet, dan kan je content laten schrijven door een ervaren schrijver die ervaring heeft met het schrijven van teksten over het onderwerp van jouw blog.

Waarom zou je teksten laten schrijven als je dat ook zelf kan doen?

Ik heb je hierboven eigenlijk al verteld waarom je het schrijven van teksten uit zou kunnen besteden.

Een goede tekst schrijven is zo eenvoudig nog niet maar naarmate je er meer en meer zelf gaat schrijven zal je zien dat je er beter in wordt.

Als je dat niet wilt, of je hebt (te) weinig verstand van het onderwerp waar een gekoen artikel over moet gaan dan kan je er dus voor kiezen om een tekstschrijver in te huren.

Teksten van een goede tekstschrijver moeten natuurlijk wel unieke content zijn (teksten die nog niet eerder ergens op een andere website zijn gepubliceerd).

Als dat niet het geval is dan word je hierdoor gestraft door Google. Dit fenomeen heet namelijk “duplicate content” en als je jouw blog serieus neemt en na verloop van tijd op veel zoekwoorden gevonden wilt worden dan blijf je hier ver van vandaan.

Laat ik je alvast vertellen dat het algoritme van Google zo slim is dat je vroeg of laat gestraft gaat worden voor het plaatsen van duplicate content op je blog.

Ik wil je dan ook met klem op het hart drukken dat je gekochte content uniek moet zijn en dat het zoekmachine geoptimaliseerd moet zijn. SEO met een mooie Engelse afkorting.

Maar je moet in eerste instantie natuurlijk niet voor de robots van de zoekmachines schrijven maar voor de bezoekers die via een zoekmachine op je blog terecht komen.

Wat ik je aan wil raden…

Als je nog twijfeld of je content schrijven moet uitbesteden dan wil ik je het volgende meegeven…

Als beginner wil ik je aanraden om je eerste affiliate website op te zetten rondom een onderwerp waar je kennis van hebt, hierdoor is het zelf schrijven van je teksten een stuk makkelijker en ook leuker.

Probeer eerst geld te verdienen met je eigen geschreven artikelen, dan kan je daarna altijd nog kiezen om je teksten schrijven uit te besteden.

Op deze manier leer je een hoop en kost het je ook geen extra geld.

Heb je al wat meer ervaring dan kan je een budget reserveren en voor dit geld SEO teksten laten schrijven.

Let wel op dat je hiervoor aan moet kunnen geven aan je tekstschrijver wat je verwacht en waar de op te leveren tekst aan moet voldoen.

De Affiliate Marketing Revolutie  leert je goede teksten schrijven.

Wil je serieus aan de slag met affiliate marketing en wil je leren hoe je zelf teksten kunt schrijven die zoekmachine vriendelijk zijn?

Dan raad ik je de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard aan.

Naast de geweldige uitleg over alles wat je maar moet weten over affiliate marketing succesvol toe te passen, leert hij je in deze videocursus ook hoe je goede teksten moet schrijven.

Teksten die Google waardeerd en die je bezoekers aanzet om op je affiliate links te klikken. Uiteindelijk is dit DE manier om geld te verdienen via het internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *