externe links

Externe links, plaats ze vandaag nog op je website!

externe linksExterne links, ook wel backlinks genoemd, plaatsen op je website is goed voor je rankings als je hoger in Google wilt komen. Het is dan ook een veelvuldig toegepaste zoekmachine optimalisatie truc.

Waarom je externe links nodig hebt, hoe ze je helpen om je artikelen beter gevonden te laten worden en hoe ze ervoor zorgen dat je nog meer waarde aan je bezoekers kunt bieden dat ga je vandaag leren.

Externe links, wat zijn dat?

Nadat we het een paar dagen geleden al gehad hebben over het plaatsen van interne links, verwijzingen naar artikelen elders op je site, kon het natuurlijk niet uitblijven dat we dan ook maar gelijk even de externe links behandelen.

Mocht je nog niet weten wat een externe link is, een externe link is een link vanaf jouw website naar een bron op het internet die niet op jouw eigen website staat.

Als je een link plaatst naar een artikel op een andere site, of naar een ander blog dan plaats je dus een externe link. Deze backlinks (zoals ze ook wel genoemd worden) linken dus eigenlijk terug naar ergens op het internet maar wel buiten jouw website of blog om.

Waarom externe links ook op jouw website thuishoren.

Misschien vraag je je nou af waarom je een externe link zou moeten plaatsen. Is het bijvoorbeeld wel handig om bezoekers die je site eindelijk hebben gevonden weer weg te sturen?

Het klinkt misschien wat onlogisch maar als je wilt dat je beter gaat scoren in de zoekmachines dan is het plaatsen van externe links aan te raden.

Door het plaatsen van een link naar een artikel dat een aanvulling is op het onderwerp dat je op jouw blogpost behandeld buiten jouw site om ziet Google (en de andere zoekmachines trouwens ook) dat je extra waarde aan je artikel toevoegt.

Hierdoor wordt jouw artikel over het desbetreffende onderwerp nog meer gezien als een artikel dat het hoog plaatsen in de zoekmachine resultaten waard is.

Je wilt je bezoekers niet angstvallig op je site houden maar je wilt ze nog meer informatie over het onderwerp waar je over blogt bieden.

Zijn alle externe links even waardevol?

Het voegt natuurlijk niets toe als je blogt over affiliate marketing tips en dan een link plaatst naar een artikel dat over zeevissen gaat (om maar even een willekeurig onderwerp te noemen).

Wat in het geval van een blog bericht over affiliate marketing tips wel waardevol is, is een link naar een bericht zoals hier op internet succes gids.nl waar je meer uitleg krijgt over dit onderwerp.

Zie je wat ik hier gedaan heb? Ik heb je een bron gegeven in mijn artikel waar je meer informatie over affiliate marketing kunt vinden.

Hoeveel uitgaande links moet je plaatsen?

Natuurlijk hoef je niet je site vol te hangen met uitgaande links. Uiteindelijk wil je natuurlijk wel dat je eigen artikelen gelezen worden, maar zoals gezegd, extra waarde bieden aan je lezers is een positief punt.

Je hoeft per pagina echt niet meer als 2 a 3 backlinks te plaatsen naar andere bronnen over het onderwerp waar je blog bericht over gaat.

Plaats jij al externe links op je website?

Heb jij het plaatsen van externe links al een vast onderdeel gemaakt van je SEO strategie? Laat het me weten in de reacties hieronder. Als je vragen hebt over het plaatsen van uitgaande links kan je die ook het beste hieronder stellen, dan geef ik je zo snel mogelijk antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *