Hoger in Google komen? Pas de volgende tips direct toe!

hoger in google komen met deze slimme seo tips

Wil je je website hoger in Google laten ranken maar weet je (nog) niet hoe je dat het beste kunt doen? Ontdek hoe de volgende gratis SEO tips je positie in de zoekmachines gaan verbeteren. Pas ze vandaag nog toe!

De onderstaande tips pas ik zelf toe als ik een nieuwe website opstart en ik raad het iedereen aan om dit ook te doen.

Als je een wordpress website hebt (wat ik je overigens ook met klem aan zou willen raden) dan is het grotendeels de juiste plugin instaleren en je kunt direct zien of je de tips goed hebt toegepast.

Heb je (nog) geen WordPress website dan kan je ze natuurlijk ook toepassen maar om op een eenvoudige manier een website te maken die hoog in Google rankt is WordPress echt een aanrader, maar dat even ter zijde.

Laten we dus maar gaan beginnen met de belangrijkste vraag die je hebt en die je waarschijnlijk, via de zoekmachines, op deze pagina heeft gebracht.

Hoe kom je hoger in Google?

De beste tip die ik je kan geven heeft te maken met hoe de zoekmachines hun resultaten pagina’s indelen. Een zoekmachine wil voor het door jou aangegeven zoekwoord de aller, aller, aller beste resultaten op de eerste pagina hebben staan. De belangrijkste, meest relevante bovenaan. En dat is de plek die jij wilt, maar hoe kom je daar dan terecht?

Simpel gezegd: Zorg voor het allerbeste, meest relevante artikel wat er mogelijk is voor het gevraagde zoekwoord en schrijf altijd voor je bezoekers en NIET voor de zoekmachines!

Dit gezegd hebbende is het wel belangrijk dat je de zoekmachines helpt om je artikel goed te lezen en geeft waar ze naar zoeken. De kunst is het om hierbij niet manipulatief over te komen en niet te spammen.

Hoe doe je dit dan? Begin vandaag nog met het toepassen van de onderstaande 5 tips en je bent al een heel eind op weg naar een betere positie in Google (en de andere zoekmachines zoals bijvoorbeeld Bing en Yahoo).

5 Gratis tips om hoger in Google te komen.

Van Google wordt beweerd dat ze ranken op meer dan 200 verschillende punten. Niemand, behalve Google zelf,weet welke punten dit zijn en hoe het algoritme werkt.

Iedereen die niet bij deze zoek gigant werkt gist naar welke punten dat zijn.

Wat ik je wel kan vertellen is dat ik de onderstaande punten altijd toepas en ze goed werken. Doe er dus je voordeel mee en pas ze vandaag nog toe op jouw site.

#1 Optimaliseer ieder artikel voor 1 zoekwoord (of 1 combinatie zoekwoord).

Het is verstandig om ieder artikel, iedere post of pagina te optimaliseren voor 1 zooekwoord (of 1 combinatie van zoekwoorden).

Ik heb voor deze pagina gekozen om het artikel te optimaliseren voor de combinatie zoekwoorden term: “Hoger in Google”.

Dit heb ik gedaan door mijn zoekwoord terug te laten komen in de titel, de URL van de pagina, in de eerste alinea en bij 1 of meerdere koppen.

Het is slim om het zoekwoord zover mogelijk naar voren te plaatsen, maar let op, als de tekst er raar uitziet met het zoekwoord vooraan, plaats het zoekwoord verder naar achteren zodat je een normale zin krijgt.

#2 Maak gebruik van interne links.

Het toepassen van interne links is goed voor je resultaten in de zoekmachines. Zorg dus dat je interne links plaatst in je artikelen.

Een interne link is een link op je website waar de bezoeker door verwezen wordt naar een ander artikel op je website waar er meer informatie gegeven wordt over het onderwerp waar de link vandaan komt.

Hiermee bied je extra waarde voor je bezoeker waardoor op je site extra informatie aan te bieden die door de interne link beter te vinden is. Je bezoeker wordt hier echt mee geholpen en dat ziet Google, die dit op zijn beurt weer beloont door je hoger te laten ranken.

#3 Maak gebruik van externe links.

Naast het toepassen van interne links is het ook belangrijk om je site te voorzien van externe links. Deze links moeten natuurlijk wel relevant zijn aan het onderwerp van de pagina waar je vandaan linkt.

Google ziet dat en weet dan dat je je bezoeker extra waarde wilt bieden wat de ervaring van je bezoeker ten goede komt door ze attent te maken op relevante informatie die bij het onderwerp op jouw site hoort maar niet op jouw site te vinden is.

#4 Maak je tekst goed leesbaar.

Als je bij het schrijven van een tekst denkt aan een bladzijde in een boek dan is dat geen goede manier om te schrijven voor het internet.

Mensen die online naar informatie zoeken hebben haast en in tegenstelling tot een boek wordt er niet gelezen maar gescand.

Een grote lap tekst zonder veel “enters” (wit ruimte) ziet er dan onoverzichtelijk uit.

Gekleurde tekst op een gekleurde achtergrond is onrustig voor je ogen, zwarte (of grijze) tekst op een witte achtergrond leest makkelijker weg.

#5 Plaats regelmatig nieuwe content.

Google vind het belangrijk dat je website up-to-date is. Dit doe je door regelmatig nieuwe content op je website te plaatsen.

De eenvoudigste manier om dit te doen is door het plaatsen van een blog op je website, of door je site als een blog in te delen.

Als je regelamtig gaat bloggen en dus nieuwe content op je website plaatst zien de zoekmachines dat en hier zullen ze je voor belonen. Ga dus bloggen of plaats minimaal 1 a 2 keer per week een nieuw artikel.

Bonus tip: Content is king.

In navolging op tip 5 hierbij nog een aansluitende extra tip.

Je hebt vast wel eens gehoord van de volgende zin: Content is king.

Zo niet, kort samengevat komt het erop neer dat het beste wat je kunt doen is het creëren van content. De zoekmachines zijn dol op content. Des te meer, des te beter.

Mocht je twijfelen tijdens het bouwen / of uitbouwen van je site, het beste wat je dan kunt doen is nieuwe content creëren!

Ik gebruik hier met een reden niet de zin dat je een nieuwe blogpost of artikel moet schrijven. De reden hiervoor is dat het creëren veel meer is als het schrijven van een artikel.

Denk bij content in eerste instantie aan een geschreven artikel, maar vergeet ook foto’s video’s en andere rich content zoals infographics niet.

Kort samengevat is een lang artikel veel interessanter voor je bezoekers als dat artikel “opgeleukt” wordt met visuele afleiding!

 

Hopelijk heb je wat gehad aan mijn tips om je site hoger in Google te laten ranken.

Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *