seo tips 2016

SEO tips 2016: Pas deze tips vandaag nog toe!

seo tips 2016Ben je op zoek naar SEO tips 2016 om dit jaar nog je website hoger in Google te laten ranken? Gelijk heb je want voor een betere positie in de zoek machines ontkom je niet aan een beetje optimalisatie van de artikelen die je online zet.

Maar hoe doe je dat dan, welke tips moet je toepassen om uiteindelijk meer bezoekers uit Google te kunnen trekken? Ik ga je uitleggen welke tips ik steevast gebruik.

SEO tips 2016: De manier om dit jaar gratis beter rankings te krijgen.

Doordat je op deze pagina terecht bent gekomen is de kans groot dat je wel wat SEO tips kunt gebruiken om meer bezoekers naar je website te krijgen.

Als je je blog artikelen onder de aandacht wilt brengen bij zoveel mogelijk mensen dan is het van cruciaal belang dat je je een beetje verdiept in zoek machine optimalisatie.

Door zoek machine optimalisatie (de Nederlandse benaming voor search engine optimalisation of kortweg SEO) toe te passen kan je op zeer korte termijn al verbeteringen zien in de positie van je website artikelen in de grote zoek machines (en natuurlijk is Google de zoekmachine waar je hoog wilt ranken).

Is er geen andere manier om hoger te ranken?

Ook al gebruik je mijn SEO tips dan nog moet ik je waarschuwen. Het is namelijk niet zo dat je door een paar aanpassingen te doen dat je dan morgen gelijk een flink stuk hoger rankt.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren maar over het algemeen heeft dit even tijd nodig (vooral als je in een niche zit waar er enige vorm van concurrentie is en je concurrentie ook SEO heft toegepast).

Is er geen manier om snel resultaat te zien zonder deze tips toe te gaan passen?

Natuurlijk hoef je deze tips niet toe te passen, en er zijn snellere manieren te bedenken op op korte termijn resultaat te behalen maar daarvoor moet je dan geld uitgeven aan bijvoorbeeld Facebook (of Adwords) advertenties.

Maar ik kan me zo voorstellen dat je hier terecht bent gekomen omdat je juist geen geld aan advertenties uit wilt geven maar aan de ander kant wel snel resultaat wilt zien. Dan is het aan te raden om je artikelem te optimaliseren zodat ze beter (en dus hoger) gaan ranken op de zoek resultaten pagina’s van de grote zoekmachines.

 

Pas deze SEO tips vandaag nog toe.

Tip 1: Maak gebruik van WordPress.

Naast het voordeel van de ongekende mogelijkheden van een WordPress website en het gebruikers gemak is de code in de backend heel erg zoekmachine vriendelijk geschreven en opgezet.

Google (en de andere zoekmachines) vinden dit prettig lezen waardoor je site goed rankt.

Heb je jouw website niet draaien op WordPress overweeg dit dan en als je de overstap gaat maken, kies voor WordPress.org omdat het daar toegestaan is om geld met je site te verdienen in tegenstelling tot wat er in de voorwaardes van WordPress.com staat.

Tip 2: Bouw je website in een niche en wijk daar niet teveel vanaf.

Als je een site gaat bouwen dan heb je natuurlijk eerst markt onderzoek gedaan. Tijdens dat onderzoek heb je besloten voor welke niche je jouw site gaat maken. Het klinkt voor de hand liggend maar ik kom regelmatig websites tegen die niet om een central onderwerp of deelonderwerp gebouwd zijn.

Met een zo specifiek mogelijk onderwerp van je site spreek je deze specifieke doelgroep beter aan en ook de zoekmachines kunnen beter zien waar je site overgaat wat het ranken eenvoudiger maakt als bij een site waar diverse onderwerpen behandeld worden.

Tip 3: Optimaliseer je artikelen voor een zoekwoord.

Ieder artikel dat je schrijft zou je moeten optimaliseren voor een specifiek zoekwoord. Dit zoekwoord moet te maken hebben met het onderwerp van je site. Tijdens het markt onderzoek heb je naast de doelgroep van je site ook de zoekwoorden uitgezocht waar je op gevonden wilt worden.

Voor ieder van deze zoekwoorden moet je een pagina of bericht schrijven en optimaliseren (door de tips te gebruiken die ik je hier geef).

Tip 4: Plaats interne links naar andere artikelen.

Als er iets is wat ik je aan wil raden om te doen dan is het wel plaatsen van interne links. Een interne link is een tekstlink in een artikel dat je schrijft waar je verwijst naar een artikel ergens anders op je site.

Dat artikel moet dan wel waarde bieden aan de lezers van je nieuwe artikel.

Behalve dat dit goed is voor de beleving voor je bezoekes, helpen interne links je ook om hoger in de zoekmachines terecht te komen.

Tip 5: Plaats ook externe links.

Na de laatste tip is het een kleine stap naar de volgende SEO tip, namelijk het plaatsen van externe links.

Je bied namelijk veel extra waarde aan je bezoekers als je hier en daar eens een link naar een artikel van een andere website plaatst waar het zelfde onderwerp behandeld wordt.

Google ziet de externe links en waardeert dat omdat je niet bang bent om je bezoekers naar een andere site te sturen. Hiermee geef je aan dat je, desnoods extern, je bezoekers verder wilt hebben door ze zoveel mogelijk waarde te bieden over het onderwerp waar ze geïnteresseerd in zijn.

Deze geboden waarde van jouw kant waarderen de zoekmachines door je berichten hoger in de zoekmachie reultaten te laten verschijnen.

Tip 6: Gebruik de Yoast SEO plugin.

Als je WordPress gebruikt dan raad ik je aan om zo snel mogelijk de Yoast SEO plugin te installeren.

Deze plugin bekijkt je artikelen (de posts en de pagina’s) en geeft aan waar je eventueel nog verbeteringen toe kunt passen.

Pas deze SEO tips vandaag nog toe!

Bovenstaande tips gebruik ik waar en wanneer ik kan en zorgen ervoor dat mijn artikelen maand na maand beter scoren in de zoek resultaten waardoor er ook ieder maand meer bezoekers via de organische zoekresultaten mijn websites weten te vinden.

Ik raad je aan om deze SEO tips 2016 vandaag nog toe te passen.

Heb jij nog SEO tips? Deel ze hieronder!

Als jij nog andere tips hebt die je regelmatig toepast dan mag je ze hieronder delen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *