Wat is affiliate marketing: De ultieme uitleg voor beginners.

wat is affiliate marketingWat is affiliate marketing is een veel voorkomende vraag van mensen die online geld willen verdienen.

Lees nu verder als jij ook wilt weten wat deze manier van geld verdienen via het internet inhoud en ontdek hoe jij het zonder technische kennis of een speciale achtergrond zelf ook passief online geld via internet kunt gaan verdienen.

Wat is affiliate marketing?

Als je een eigen product hebt en wilt dat andere mensen daar gebruik van gaan maken (het aanschaffen) dan kan je dit via het internet doen als je tenminste de juiste doelgroep weet te bereiken.

Een nadeel hiervan is vaak dat je een eigen voorraad moet hebben, deze voorraad ergens op moet slaan en de klantenservice zelf moet doen, en natuurlijk hoort het inpakken en verzenden hier ook bij.

Een andere manier om aan producten geld te verdienen is door gebruik te maken van affiliate marketing.

Bij deze vorm van online verkopen ben je niet de eigenaar van het product en heb je ook geen last van de bijkomende “problemen” die een product eigenaar wel heeft.

Het enig wat jij doet is een uitgekozen product aanbevelen aan de juiste doelgroep en mocht deze doelgroep via een link (die exclusief van jou is) het product aanschaffen bij de winkel of webshop die jij aanbeveelt dan krijg je daar een percentage voor uitgekeerd.

Affiliate marketing is dus een manier om online geld te gaan verdienen door producten van andere mensen/bedrijven aan te bevelen! 

Hoe werkt dit dan?

Nog even het principe wat duidelijker uitleggen:

Letterlijk vertaald ga jij als affiliate andermans producten of diensten aanbevelen en als degene waar jij dit product / deze dienst aan aanbeveelt overtuigd is en overgaat tot aankoop dan krijg jij, geheel automatisch, een vooraf bepaald percentage van de verkoop prijs.

Deze prijs is jouw commissie, de affiliate commissie.

Dit klinkt misschien heel eenvoudig en te mooi om waar te zijn, maar te mooi om waar te zijn is het zeker niet en eenvoudig kan het zijn als je weet hoe je het aan moet pakken maar eenvoudig als in de zin van even simpel wat producten aanbevelen en binnen lopen?

Het is dus zeker geen GRQ (Get Rich Quick) methode volgens de “verdien-vandaag-250-euro bericht” spam berichten die ook jij waarschijnlijk met de regelmaat van de klok langs ziet komen in je inbox en op social media kanalen zoals Facebook.

Nee! Eenvoudig als snel even geld verdienen op de korte termijn is het niet, het is hard en veel werken (vooral in het begin) maar op de lange termijn een heel leuk extra zakcentje, aanvulling of zelfs een vervanging of meer van je maandelijkse salaris.

Even een voorbeeld.

Een hoop dingen werken nou eenmaal beter aan de hand van een voorbeeld.

Als je nog nooit van deze manier van geld verdienen hebt gehoord dan kan ik me voorstellen dat je na het lezen van bovenstaande ongeveer wel een idee hebt gekregen maar dat het nog niet helemaal duidelijk is.

Daarom ga ik je een en ander wat proberen te verduidelijken aan de hand van een voorbeeld.

Stel,

Je hebt een blog (of een website, dat kan natuurlijk ook) en daar blog je over mountainbiken omdat dat je hobby is, je vaak er met je fiets op uit trekt en over deze hobby van je een hoop informatie hebt die je wilt delen en waar andere mensen die ook mountain biken of hiermee willen beginnen geholpen zijn.

Je blogt over de sessies, de verschillende parkoersen waar je fietst en verder over van alles waar je maar op kunt komen zoals bijvoorbeeld technieken en het onderhouden van je fiets.

Je schrijft reviews over de fiets onderdelen die je hebt en gebruikt.

Affiliate marketing kan dan een manier zijn om geld te verdienen aan je blog.

Je schrijft dus bijvoorbeeld een review over je geveerde voorvork. In het blog artikel over de voorvork plaats je dan een link naar de webshop of winkel waar deze voorvork gekocht kan worden. Als een bezoeker van op jouw link klikt en binnen een bepaalde tijd de vork koopt dan heeft die winkel een anrtikel verkocht waar ze zelf niets aan hebben hoeven te doen.

Jij, aan de andere kant, hebt voor de verkoop van dit artikel gezorgd en hiervoor wordt je beloond door een percentage van het verkochte artikel, in dit geval de voorvork, betaald te krijgen.

Je bied waarde aan je bezoekers door ze een goed review artikel over de voorvork voor te schotelen, de shop eigenaar is blij met weer een verkocht artikel en jij bent blij omdat je geld hebt verdiend aan iets wat je toch al leuk vond om te doen.

Als mountainbiken je hobby is en je het toch al leuk vond om erover te bloggen dan kan affiliate marketing een manier zijn om (veel) geld aan je hobby te verdienen.

De welbekende win-win-win situatie.

Hoe kan je met affiliate marketing beginnen?

Nu dat je weet wat het principe van affiliate marketing is wil je waarschijnlijk weten hoe je hier mee kunt beginnen.

De lange termijn optie.

Wat het beste werkt is om zelf een blog of website te maken en hier gratis bezoekers via Google naar toe te krijgen.

Deze bezoekers kan je dan waarde bieden door veel gratis informatie te geven in de vorm van te bloggen over je onderwerp en ze door te sturen naar het product of de dienst die jij aanbeveelt.

Als je dit op de juiste manier doet dan worden je berichten door de juiste mensen gevonden in de zoekmachines, ze klikken op jouw bericht, gaan naar je blog, lezen het artikel en via jouw affiliate link komen ze dan op de webshop terecht waar het product verkocht wordt dat jij aanbeveeld had in je blog bericht.

Kopen ze dat product (via jouw affilate link) dan krijg jij dus een affiliate commissie en heb je geld verdiend door te bloggen over je hobby.

Als je precies wilt weten hoe je dit het beste aan kunt pakken dan kan ik je aanraden om op de website van de Affiliate Marketing Revolutie te gaan kijken. Daar wordt je precies uitgelegd hoe je zelf een affiliate website op kunt zetten, onderhouden en hoe je hier geld mee kunt gaan verdienen.

De korte termijn optie.

Het mooie van de bovenstaande lange termijn optie is dat je gratis bezoekers krijgt uit de zoekmachines. Een nadeel van deze methode is dat het wel een paar weken tot een paar maanden hard werken van jouw kant vereist voordat je geld kunt gaan verdienen met je affiliate marketing website over de niche die je hebt uitgekozen.

Er is ook een korte termijn optie beschikbaar om geld met affiliate marketing te gaan verdienen. Deze optie kost je aan de voorkant wel wat geld maar als je het goed aanpakt dan bereik je vanaf dag 1 al de juiste doelgroep en kan je hier al geld mee gaan verdienen.

Dit kan je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van Facebook.

Ja, je leest het goed!

Je gaat nu geen tijd weggooien door doelloos video’s van katten te liken maar je gaat je tijd op Facebook gebruiken om geld te gaan verdienen.

Wat je gaat doen is, je gaat een advertentie maken in Facebook, die laat je verwijzen naar de pagina waar het te verkopen product (dat je gekozen hebt en waar je een affiliate link voor hebt) wordt verkocht.

Als mensen dan via jouw advertentie (met jouw link) doorverwezen worden naar de website/webshop van het product en het aankopen dan krijg jij daar een commissie voor.

Ook deze methode wordt haarfijn, en stap voor stap, uitgelegd in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Ik pas zowel de korte als de lange termijn opties uit deze video cursus toe en kan je dus uit eigen ervaring vertellen dat beide methodes werken.

Als laatste wil ik je nog wel even meegeven dat je ten alle tijden een lange termijn visie hierin zou moeten hebben, er is niks mis met de korte termijn om je eerste euro’s te verdienen en te merken dat dit systeem echt werkt, maar uiteindelijk is de lange termijn visie degene die je het echte geld op gaat leveren.

Ga met de cursus beginnen, pas ALLE stappen toe uit de module die je kiest en blijf doorgaan, dan zal ook jij geld gaan verdienen met affiliate marketing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *