Wat is een domeinnaam?

plaatje van wat is een domeinnaamWat is een domeinnaam?

Waarom heb je een eigen domeinnaam nodig?

Waar kan je die het beste registreren?

Zomaar wat vragen die regelmatig gesteld worden dor mensen die een eigen website willen beginnen. Vandaag ga ik je alles vertellen wat je moet weten over domeinnamen.

Lees snel verder als je met bovenstaande vragen zit of als je op het punt staat om geld online te gaan verdienen, en of dat nou een paar euro of een salaris vervangend inkomen is maakt dan in principe niet uit.

Wat is een domeinnaam?

Om maar even heel basic bij het begin te beginnen, een domeinnaam is de naam die je intoetst als je op zoek bent naar een website op het internet.

In het geval van mijn website, blogadviesgids, is de domeinnaam dus www.blogadviesgids.nl als je die regel intoetst in je browser kom je direct op mijn website terecht.

Als je dus een eigen website wilt hebben dan ontkom je niet aan een domeinnaam omdat je website dan geen adres heeft waar hij gevonden kan worden.

Naast je domeinnaam heb je ook hosting nodig (de ruimte op een server waar je website staat en van waaruit hij voor iedereen op het internet bereikbaar is) en als laatste heb je een website nodig, die kan je het beste maken met WordPress.

Al mijn websites zijn gemaakt met WordPress en dat raad ik jou dan ook van harte aan!

 

Wat kost een domeinnaam?

 

Voor een domeinnaam betaal je tegenwoordig heel erg weinig en afhankelijk van de extensie en de geldende aanbiedingen kan je voor maar een paar euro per jaar al klaar zijn, je hebt dan dus vaak voor nog geen 3 euro een heel jaar een domeinnaam geregistreerd.

Ja, ik weet het, ik heb het over geld betalen om een domeinnaam te registreren. Waarom het belangrijk is om geen gratis maar een betaalde domeinnaam te hebben ga ik je nu uitleggen.

Waarom kan ik geen gratis domeinnaam nemen?

Natuurlijk kan je een gratis domeinnaam nemen, en dat is op zich ook wel prima, als je niet van plan bent om geld te gaan verdienen op het internet tenminste.

En, ja, ook met een gratis domeinnaam kan je online geld verdienen.

Maar…

Als je online geld wilt gaan verdienen dan moet je het wel serieus aanpakken en één van de dingen die daarbij hoort is een goede domeinnaam waar je op jaarbasis een paar euro voor neertelt.

Vind je 3 euro op jaar basis (ongeveer 5 cent pr week, en nog geen cent per dag) teveel geld om uit te geven aan een goede domeinnaam dan is online geld verdienen waarschijnlijk niet voor jou weggelegd.

Daar is niks mis mee natuurlijk, maar als je dit serieus op wilt pakken dan ontkom je er af en toe niet aan om een paar euro uit te geven.

Een paar redenen waarom je geen gratis domeinnaam moet nemen:

  1. Het staat niet professioneel.
  2. Een gratis domeinnaam (je website) kan ieder moment verdwijnen.
  3. Er staan ongevraagde reclames op je website waar jij geen geld aan verdiend.

Het staat niet professioneel. Stel je heb een website over vissen, dan kan je bijvoorbeeld een gratis domeinnaam vastleggen, dan wordt je domeinnaam dus www.vissen.hostingbedrijf.nl

Zou je een paar euro uitgeven dan registreer je www.vissen.nl (helaas is deze domeinnaam al vergeven dus je moet wel een beetje creatief zijn maar je snapt het idee wel denk ik).

Een gratis domeinnaam kan ieder moment verdwijnen. Hiermee bedoel ik dat als de hosting partij (of de website bouwer waar jij je website op zijn server hebt staan) ermee stopt of vind dat jouw site niet meer aan de regels voldoet kan hij zomaar je site verwijderen, met een betaalde domeinnaam heb je hier geen last van.

Er staan ongevraagde reclames op je website. Als iets “gratis” is zou ik heel goed gaan opletten waarom dat is. In het geval van een gratis domeinnaam is het vaak zo dat de host reclames en banners op je website heeft staan. Jij verdiend hier niks aan en het kan je bezoekers afschrikken.

Dus, je kan altijd een gratis domeinnaam registreren maar er kleven meer ongemakken als gemakken aan.

Neem je bijvoorbeeld een WordPress.com website dan mag je er al helemaal geen reclames opzetten, een hele grote reden waarom ik aan iedereen en altijd WordPress.org aanbeveel!

Waar kan je het beste een domeinnaam registreren?

Er zijn verschillende bedrijven waar je een domeinnaam kunt registreren, zowel in Nederland als in het buitenland.

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur en zal je dan waarschijnlijk ook andere bedrijven aanbevelen.

 

Het bedrijf waar ik zo’n beetje al mijn domeinnamen heb geregistreerd heet Transip. Ze zijn niet duur en hun website is eenvoudig in het gebruik en verder is hun klantenservice snel en vriendelijk (wat ik belangrijk vind).

Andere bedrijven waar ik persoonlijk goede ervaringen mee heb zijn Versio en Neostrada.

Maar nogmaals, misschien bestel jij je domeinnaam (of domeinnamen) liever ergens anders en dat kan natuurlijk ook.

Mocht dit allemaal helemaal nieuw voor je zijn: Het eenvoudigste is het om zowel je hosting als je domeinnaam bij één en hetzelfde bedrijf te hebben staan. Dat kan bij alle hierboven staande bedrijven, maar ook andere bedrijven bieden je die mogelijkheid, de keuze is aan jou!

Wil je gedetailleerde uitleg over hoe dit allemaal werkt?

Als ik het even iets niet meer weet dan gebruik ik daar deze cursus voor. Je kijkt over de schouder mee van één van de beste internet marketeers van Nederland en echt alles wordt in beginner vriendelijke video’s stap voor stap uitgelegd.

Volg alle stappen en tips van de eerste tot de laatste video en dan ga je met zekerheid geld verdienen aan een website op het internet (Dit is de enige cursus die ik heb gedaan en kan je deze dus ook van harte aanbevelen).

Kom je er tijdens de videotraining niet uit dan ben ik altijd bereid om je meer uitleg te geven!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *