interne link

Wat is een interne link?

wat is een interne linkAls je je website hoger in Google wilt krijgen dan ontkom je niet aan het toepassen van interne links, maar wat is een interne link eigenlijk?

Vandaag ga ik je vertellen wat interne links zijn en waarom je ze nodig hebt om te ranken in de zoekmachines en natuurlijk ga je ook leren hoe je heel eenvoudig zelf interne links kunt maken op je site.

Wat is een interne link?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen zal ik je uit leggen wat een interne link is.

Een interne link is een tekstlink op je website waarmee je in een artikel een link kunt plaatsen naar een ander artikel op je eigen website.

Waarom heb je interne links nodig?

Om te beginnen wil ik je vertellen dat het geen kwaad kan om aan zoekmachine optimalisatie te doen maar overdrijf het niet, alhoewel het verleidelijk kan zijn om puur en alleen voor de zoekmachines te schrijven zijn de algoritmes van de zoekmachines zoals Google en Bing zo slim dat ze het direct zien als je puur en alleen voor hen een artikel schrijft.

Je schrijft je artikelen uiteindelijk om er bezoekers mee naar je site te krijgen vergeet dat dus nooit!

Dat gezegd hebbende, nu de reden waarom interne links belangrijk zijn op je site.

On page SEO is belangrijk om hoger in Google te komen. On page SEO is in het Nederlands zoiets als zoekmachine optimalisatie op je artikelen op je site.

Hiermee wordt bedoeld dat je wat technieken toepast die het voor de zoekmachines eenvoudiger maakt om je artikelen te indexeren en te begrijpen waar jouw artikel over gaat.

Een onderdeel van deze on page SEO is het plaatsen van interne links.

Door interne links te plaatsen verbind je je artikelen (die met elkaar te maken hebben) met elkaar. Dit vinden de zoekmachines prettig om te lezen maar nog belangrijker (tenminste dat zou het voor je moeten zijn) is het dat je hiermee extra waarde voor je bezoekers aan je site toevoegt.

Als je een artikel schrijft over een onderwerp en een andere pagina op je site gaat ook over dat onderwerp dan geef je met een interne link aan dat het gelinkte artikel ook leuk is om te lezen voor de bezoeker die op je pagina over dat specifieke onderwerp aan het lezen is.

Overdrijf het niet maar plaats zo nu en dan een interne link naar een ander artikel op je website.

Hoe maak je een interne link?

Interne links plaatsen kan tamelijk ingewikkeld zijn, maar niet als je een WordPress website hebt.

Zo maak je een interne link in WordPress:

  1. Highlight je de tekst waar je een link van wilt maken.
  2. Klik je in de gebruikersbalk op het ketting symbooltje.
  3. Zoek in het overzicht de pagina waar je naar wilt linken.
  4. Dubbelklik daarop en klaar ben je.

Meer weten over SEO of een goede website bouwen?

Als je meer wilt weten over zoekmachine optimalisatie of hoe je een goede website maakt waar je geld mee kunt verdienen dan raad ik je deze cursus die ik zelf ook heb van harte aan.

Je leert hier precies hoe je een site maakt die goed scoort in Google en waar je geld mee kunt verdienen door affiliate marketing op de juiste manier toe te passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *