wat is google adsense

Wat is Google adsense?

wat is google adsenseAls je geld wilt verdienen met je blog dan is adsense vaak het eerste verdienmodel waar aan gedacht wordt. Maar wat is Google adsense dan eigenlijk en hoe kan je dat toevoegen aan je blog?

Als je nog niet zover  bent dat je affiliate marketing toe wilt gaan passen of als er geen affiliate programma’s bestaan voor de niche waar je in zit dan is het plaatsen van advertenties op je site een geode optie om te overwegen.

Hoe je de Google adsense advertenties op je site kunt plaatsen ga ik je vandaag uitleggen.

Wat is Google adsense?

Als je een zoekopdracht in Google intikt dan kan het zijn dat er reclames verschijnen.

Vooral bij zoekwoorden met een commerciele waarde is de kans groot dat je deze advertenties in beeld krijgt.

Deze advertenties zijn van bedrijven die op de desbetreffende resultaten pagina aanwezig willen zijn. Deze bedrijven maken gebruik van Google adwords, wat het programma van Google is waar je reclame ruimte in kunt kopen.

Als jij je aanmeld voor Google adsense dan krijg je toegang tot die advertenties en die kan je dan op je eigen site plaatsen. Als er dan op die advertenties geklikt wordt dan verdien jij daar geld mee.

Google adsense is dus het programma dat jou helpt om de advertenties van Google op je eigen website te plaatsen.

Hoeveel kan je daarmee verdienen?

Hoeveel je hiermee kunt verdien hangt sterk af van de volgende punten:

  • Hoeveel bezoekers heb je op je blog?
  • Hoeveel is een klik waard naar de desbetreffende advertentie?

Hoeveel bezoekers heeft je website?

Als je geld wilt verdienen met klikken op advertenties dan is het belangrijk om veel bezoekers te hebben. Hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer er op een advertentie geklikt wordt.

Het is dus belangrijk dat je voor zoveel mogelijk zoekwoorden (keywords in goed Engels) een geoptimaliseerde pagina hebt gemaakt en dat deze pagina’s dan weer zo hoog in Google komen als mogelijk.

Hierdoor vinden veel mensen jouw pagina als ze op dat zoekwoord zoeken in deze populaire zoekmachine en hoe meer mensen je pagina vinden des te meer wordt er op je advertentie geklikt. Klinkt logisch, toch?

Hoeveel is een klik waard?

Niet iedere bezoeker zal op een advertentie klikken als ze op je blog aankomen. Dit percentage ligt vaak tussen de 1 en 5% afhankelijk van waar je je advertenties geplaatst hebt, wat voor soort advertenties je plaatst en of de advertenties afwijken van de rest van het artikel waar je bezoekers op terecht is gekomen.

Stel je krijgt 1 euro voor een klik en je hebt 200 bezoekers per dag dan betekend dat, dat als er 2% op een advertentie klikt, 4 bezoekers op je advertentie geklikt hebben. Met een opbrengst van 1 euro per klik zou je dan dus 4 euro verdienen.

Reken je vooral niet rijk want vaak liggen de opbrengsten per klik een stuk lager.

Je zult dus begrijpen dat je vooral veel bezoekers wilt hebben want des te meer bezoekers je krijgt, des te meer klikken en dus ook des te meer zal je verdienen aan de geplaatste advertenties.

Google adwords keywordplanner

Als je wilt weten hoeveel een klik ongeveer waard is dan kan je dat opzoeken in de Google adwords keywordplanner.

Om een groot misverstand direct uit de wereld te helpen eerst even het volgende:

Deze tool is niet gemaakt voor marketeers en bloggers (zoals jij en ik) maar voor de bedrijven die hun bedrijf onder de aandacht willen brengen van zoveel mogelijk mensen op de Google zoekmachine).

Het bedrag wat je ziet achter een bepaald zoekwoord is dan ook niet wat jij eraan gaat verdienen maar wat de adverteerders kwijt zijn als er op de advertentie geklikt wordt.

Als de advertentie waarop geklikt wordt op jouw blog staat dan krijg jij een percentage van de kosten die de adverteerder kwijt is aan Google.

Hoe krijg je adsense op je eigen blog?

Als je Google adsense op je blog wilt plaatsen om (je eerste) online geld te verdienen dan zijn daar diverse mogelijkheden voor.

Met alles wat ik online doe houd ik het graag simpel en dat geldt dus ook voor verdienmodellen op mijn blogs toepassen.

Je weet vast wel dat ik helemaal gek ben van WordPress omdat de mogelijkheden ongekend zijn.

Mocht je nog geen WordPress blog hebben, begin daar dan zo snel mogelijk mee!

Waarom begin ik nu over WordPress? Simpel!

Omdat je dan heel eenvoudig Google adsensse kunt inplementeren op je blog.

Daarvoor download je deze plugin, je installeerd hem en activeert hem.

Dan is het alleen nog maar een kwestie van de juiste instellingen en een privacy policy op je blog te plaatsen (verplicht!) en dit werkt natuurlijk alleen maar als je een Google profiel hebt, maar dat heb je al, toch?

Easy peasy!

Heel veel succes met het gebruiken van adsense op je eigen blog.

Begin hier vandaag nog mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *