wat is passief inkomen

Wat is passief inkomen (en hoe kan je er zelf mee beginnen)?

Wat is passief inkomen is een veel voorkomende vraag die ik regelmatig langs zie komen. Als jij ook met deze vraag in je hoofd zit dan ben je hier op deze pagina op het juiste adres aangekomen!

Ik ga je in dit artikel namelijk precies uitleggen wat een passief inkomen nou eigenlijk is. Ik geef je ook een aantal voorbeelden bij en tot slot zal ik je vertellen met welke maier van passief inkomen genereren ik me beig hou en waarom ik voor deze manier heb gekozen.

Wat is passief inkomen nou eigenlijk?

Ongeacht je financiële situatie is er altijd wel eenr eden te bedenken waarom je wel wat extra geld zou kunnen gebruiken.

Of je nou vast zit aan een uitkering, van een pensioen geniet, een studie financiëring hebt of een partime of fulltime baan hebt, een beetje extra geld is altijd welkom.

Ik ben in ieder geval nog nooit iemand tegen gekomen die vertelde dat hij genoeg geld had, er genoeg geld binnen kwam en geen interesse had in wat extra inkomen genereren.

Dus wat ga je dan doen als je wat extra geld kan gebruiken?

Dan ga je veelal op zoek naar manieren om aan extra geld te komen.

Natuurlijk wl je er niet al teveel moeite voor doen, daar kan je verder ook weinig aan doen, dat is namelijk de aard van het beestje.

Mensen zijn nou eenmaal altijd al op zoek geweest naar een verbetering van hun eigen situatie op welk vlak dan ook en als het even kan dan natuurlijk graag door het leveren van geen (of zo min mogelijk) inspanning.

Vroeg of laat zal je de term passief inkomen tegen komen en zal je interesse al snel gewekt zijn.

Maar wat is een passief inkomen nou eigenlijk?

In het kort komt passief inkomen neer op het verkrijgen van een inkomen waar je niets voor hoeft te doen.

Vandaar dat het ook passief en niet ac tief genoemd word.

Hoe ziet een actief inkomen eruit?

Passief is het tegenover gestelde van actief en bij een actief inkomen denk je al snel aan het wel bekende uurtje factuurtje of het werken voor een werkgever (of baas als je het zo wilt noemen).

Bij het werken voor een baas verhuur je jezelf aan die baas en spreek je een takenpakket af wat je in een bepaald aantal uren uit gaat voeren.

Dit leg je vast in een arbeids contract en aan de hand van het aantal afgesproken werkuren en het afgesproken uurloon krijg je een actief inkomen wat veelal maandelijks )of 4 wekelijks) op je rekening gestort wordt.

En hoe ziet een passief inkomen eruit?

passief inkomen verdienen

Hierboven heb ik je kort uitgelegd hoe een ac tief inkomen eruit ziet. Je kent het vast wel als de welbekende “van 9 tot 5 baan”.

Ik heb het even zo duidelijk uitgelegd om je nu goed uit te kunnen leggen wat een passief inkomen is en hoe dat dan afwijkt van een actief inkomen.

In tegenstelling tot een actief inkomen ben je bij een passief inkomen niet verplicht om een aantal uur per week te werken. Je kan meer of minder werken, het is maar wat je wilt.

Als je net begint zal je overigens meer uren werken als je had bedacht, maar na verloop van tijd wordt dat minder (als je dat wilt). Je kunt natuurlijk ook een bredere basis opzetten en dan uiteindelijk meer gaan verdienen, de keuze is aan jou.

Verder hangt er geen vast uurloon aan je gewerkte uren vast. In het begin zal je per uur weinig verdienen maar na verloop van tijd wordt dat meer en meer (afhankelijk va de tijd die je erin steekt).

Er is ook niemand die tegen je zal zeggen dat je dat jaar niet meer “salarisverhoging” kan krijgen. Dat blijft namelijk stijgen als ook je input blijft stijgen.

Ik kan me voorstellen dat dit klinkt als een pyramidespel of een hoe-kan-ik-snel-rijk-worden-methode maar ik beloof je dat dat niet zo is.

In het begin van je passieve inkomen carriere zal je 80% van je tijd spenderen om aan 20% van je inkomen te komen maar naar gelang de tijd vordert zal er een omslagpunt gaan komen en zal je 80% van je inkomen genereren met 20% van je tijd.

Verder met ik je wel vertellen dat het hebben van een passief inkomen niet betekend dat je niks hoeft te doen en dat het geld vanzelf binnenstroomt.

Nou is het vaak wel zo dat je geld kunt verdienen via een manier die ervoor zorgt dat je op een gegeven moment zelf geen werk verzet maar er op dat moment wel geld verdiend wordt.

Maar daarvoor moet je wel een systeem opzetten waar tijd en doorzettingsvermogen vor nodig is en je dus aan de voorkant wel degelijk hard moet werken.

Voor een hoop mensen is dit teveel werk en is dit niet waar ze naar op zoek zijn.

Als jij je nu aangesproken voelt, bedenk je dan wel dat niets vanzelf gaat of vanzelf in je schoot geworpen zal worden.

Als het je allemaal teveel werk lijkt dan is dit artikel misschien toch niet voor jou bedoeld, en dat geeft natuurlijk niets, je moet gewoon doen waar je jezelf het beste bij voelt.

Maar bedenk je wel dat als je op zoek bent naar een ander resultaat dat je dan zelf iets zal moeten veranderen.

Simpel gezegd is het zo dat als je altijd hetzelfde blijft doen, het resultaat ook altijd hetzelfde zal zijn.

Wat is passief inkomen: De definitie

Als je op zoek bent naar een definitie over passief inkomen dan zou ik het als volgt willen formuleren: “Geld verdienen op een moment dat je er niets voor hebt gedaan”.

Denk hierbij aan rente op je spaargeld, divident op je aandelen of welke manier dan ook of een website waar men een product kan kopen en waar de betaling en levering automatisch gaat.

via GIPHY

Manieren van passief inkomen verdienen

Nu je weet wat een passief inkomen is zal ik je, zoals hierboven beloofd, een aantal voorbeelden geven.

Rente op je spaarrekening is misschien wel de meest bekende vorm van een passief inkomen. Hierbij stort je een vast bedrag in 1 keer of diverse bedragen, al dan niet in waarde gelijk, in verschillende overboekingen op je spaarrekening.

Nu staat de rente momenteel dan wel historisch laag en op sommige rekeningen krijg je zelfs al helemaal geen rente meer maar er zijn nog genoeg spaarrekeningen waar je wel rente krijgt over je spaargeld.

Zodra de rente uitbetaald word ontvang je dus een (al dan niet klein) passief inkomen.

Divident over je beleggingen is ook een manier van passief inkomen opbouwen. Op sommige beleggingen ontvang je divident (een soort van periodiek uitbetaalde rente). Ook dit divident is een manier van een passief inkomen.

Meer en meer mensen gaan geld beleggen, met de kelderende spaarrentes is het begrijpelijk dat er meer en meer mensen naar alternatieven aan het kijken zijn om hun vermogen passief te laten groeien.

Als dit jou ook wel wat lijkt, bedenk dan wel dat je alleen moet gaan beleggen met geld dat je niet snel nodig hebt.

Zorg daarom dus altijd dat je al geld als een soort buffer op je spaarrekening hebt staan. In geval van nood hoef je dan niet je belegde vermogen aan te spreken.

Zie beleggen overigens als een lange termijn strategie. De koersen fluctureren altijd behoorlijk, maar op de lange termijn zal je zien dat de koersen van jouw aandelen pakket stijgt.

Het gemiddelde stijgingspercentage op jaarbasis ligt al snel op 6 a 7%. Risicovol of niet? Dat rendement haal je in ieder geval niet met een sparrekening.

Beleggen in vastgoed is een andere manier van je geld beleggen. Over de jaren zijn huizen, bedrijfspanden en garageboxen meer en meer waard geworden (de crisis even buiten beschouwing gelaten).

Door vastgoed aan te kopen (wat ook wel eens je geld in stene stoppen wordt genoemd) wordt je geld ook meer waard. Als je één van hierboven genoemde vormen van vastgoed aankopen toepast dan kan je die panden verhuren aan verhuurders, hierdoor krijg je maandelijks een leuk passief inkomen.

Je eigen (digitale) producten maken en verkopen is een andere vorm van passief inkomen. Misschien is dit niet de meest bekende en voor de hand liggende vorm maar het is wel de vorm die sterk in opkomst is.

Door je eigen producten te maken en te verkopen in een specifieke markt bouw je al snel een passief inkomen op.

Vooral digitale producten lenen zich hier uitstekend voor. Je maakt zo’n product eenmaal aan en kunt het dan tot in de lengte der dagen verkopen.

Het is minder ingewikkeld als je misschien zou denken.

Affiliate marketing toepassen is een methode waar je een echt passief inkomen mee op kunt bouwen. Net als bij het maken en verkopen van je digitale producten is dit de meest voor de hand liggende manier van het opbouwen van een passief inkomen in de breedste zin van het woord.

Als je nieuw bent in het opzetten en onderhouden van een website en je liever niet gelijk een eigen product wilt maken (wat overigens wel het meest rendabel is) dan kan je ook een website maken over een bepaald onderwerp en de producten voor die doelgroep promoten.

Dit is precies wat affiliate marketing is.

Je maakt een website (met een blog dat je regelmatig update).

Voor je website doe je marktonderzoek, je zet een WordPress website op, zorgt voor een verdienmodel aan de hand van een product van iemand anders (een product wat jouw ideale bezoeker helpt met het oplossen van het “probleem” dat hij/zij heeft).

Verwijst de bezoeker door naar de website waar het product verkocht wordt en krijgt een commissie betaald voor het aanbrengen van die nieuwe klant (nadat het gepromotre product verkocht is).

De Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard

affiliate marketing revolutie video cursus

Affiliate marketing is DÉ methode als je via het internet een passief inkomen op wilt bouwen!

Als je hier meer vanaf wilt weten dan raad ik je de AMR (Affiliate Marketing Revolutie) van Jacko Meijaard aan.

Ik heb deze cursus zelf ook gekocht en kan je met een gerust gevoel deze geweldige video cursus aanbevelen.

Overigens is het de enige cursus over dit onderwerp die ik ooit heb gekocht en tot op de dag van vandaag is er nog steeds niets wat je in deze cursus niet uitgelegd wordt over geld verdienen op het internet door het gebruik van affiliate marketing.

Daar komt bij dat Jacko DÉ expert op dit gebied is, zowel in Nederland als ook in België en hij legt je echt alles van A tot Z rustig uit in duidelijke video’s waar je over zijn schouder meekijkt op zijn beeldscherm.

Er is, eerlijk waar, geen betere manier om iets te leren als over de chouder van de expert mee te kijken als hij bij het absoute begin begint en je zo gaandeweg meeneemt naar een succesvolle affiliate website (die je na het volgen van alle video’s zelf op kunt zetten).

Toen ik begon had ik nog nooit gehoord van WordPress en hoe je geld op het internet kon verdienen.

Nu heb ik meerdere websites in verschillende markten die 24 uur per dag bezocht worden, goed ranken in Google en waar ik geld verdien door het promoten van andermans producten.

Wil jij ook geld verdienen op internet met een affiliate website?

Neem dan snel een kijkje op de website van Jacko en gebruik deze kortingslink voor de AMR.

Ben jij klaar om naast je studie, je pensioen of  je vaste baan. een extra bron van inkomen op te zetten?

Klik dan hier en koop de Affiliate Marketing Revolutie met extra korting.