welk product moet ik promoten

Welk product moet ik promoten?

Welk product moet ik promoten is een vraag waar je vroeg of laat tegen aan loopt als je wilt beginnen met affiliate marketing.

Gedegen marktonderzoek kan het verschil maken tussen een goed converterende website of een website waar niemand via jouw affiliate links doorklikt.

Als jij je afvraagt welke affiliate producten je nu het beste kunt gaan promoten op je nieuwe website dan is dit artikel precies waar je naar op zoek was.

Ik ga je vandaag namelijk precies uitleggen waar je op moet letten als je een product uitkiest en welke producten er zijn en hoe je ze kan vinden.

Welk product moet ik promoten?

Ik kan me nog goed herinneren hoe het was toen ik net begon met affiliate marketing websites bouwen. Ik vond alles interessant, wilde overal instappen en dacht dat ik overal binnen een paar dagen (of weken) geld mee kon verdienen.

En alhoewel geld verdienen met een affiliate site in 2010 wel wat eenvoudiger was als dat het nu is, wil dat nog niet zeggen dat het nu niet meer mogelijk is.

Je moet er nu alleen wat meer moeite voor doen, het internet is volwassen geworden en dus moet jouw site dat ook zijn.

Naast het leveren van waarde is het net zo belangrijk dat je een product promoot waar je ook daadwerkelijk wat aan kunt verdienen.

En alhoewel ik er heilig van overtuigd ben dat je met ieder product (van jezelf of als affiliate) geld kunt verdienen is het wel van cruciaal belang dat je het juiste product uitkiest.

Wat is een goed product om te promoten op je website?

Alhoewel een product wat voor mij goed is om te promoten misschien voor jou helemaal niets is waar je geld mee kunt verdienen (en omgekeerd) zijn er wat tips die ik je mee wil geven!

Het juiste product heeft niet eens zozeer te maken met de ervaring die je al hebt met het maken van affiliate websites maar meer met het juiste product voor de doelgroep die je naar je website toehaalt.

Als jij bijvoorbeeld een website hebt waar je blogt over de nieuwste iPhone dan heeft het geen zin om een Paleo kookboek op die site te gaan promoten.

Je doelgroep is daar namelijk totaal niet in geïntresseerd en zal dat dan ook nooit kopen.

Hiermee wil ik duidelijk maken dat het belangrijk is dat je een product promoot dat aansluit bij de interesse van de bezoekers van je website.

Promoot je één product of meerdere producten op een website?

Als je een authoriteits website hebt met een bepaalde niche dan kan je altijd meerdere producten gaan promoten. Bijvoorbeeld in de fitness niche zijn er diverse producten die je kunt promoten.

En al hoewel je meer kans hebt dat je bezoekers iets vinden waar ze interesse in hebben maakt het dit ook wel weer moeilijker voor jou als affiliate marketeer.

Veel eenvoudiger is het om met een kleinere niche site te beginnen die gecentreerd is om één affiliate product.

Dit neemt overigens niet weg dat je met de tijd je website altijd nog uit kan laten groeien in een grotere authority site, maar begin gewoon wat kleiner.

Geld verdienen met een website voor mensen met overgewicht is moeilijker als geld verdienen met een website voor vrouwen van 40+ die af willen vallen.

Zie je wat er gebeurt? Ik maak de doelgroep kleiner (minder inkomsten door een kleinere doelgroep) maar wel een doelgroep waar je meer mee kan omdat het een specifiekere markt is, op zoek naar een specifiekere oplossing voor hun problemen.

Kan ik het beste een digitaal of fysiek promoten?

Als je op zoek bent naar het juiste product voor je website dan heb je grofweg twee mogelijkheden.

Je kunt kiezen voor een fysiek product of je kunt kiezen voor een digitaal product.

Fysieke producten, de voor en nadelen op een rijtje.

Bij een fysiek product kan je denken aan een boek, eiwit poeders, snowboards of smartphones. Fysieke producten zijn er met een verkoopprijs van een paar euro en dat kan oplopen naar honderden euro’s. Het nadeel van fysieke producten is dat de commissie vaak aan de lage kant is door de opslag kosten, de fabricage kosten enz.

Afhankelijk van hoeveel commissie je krijgt (een vast bedrag of een percentage) kan het al dan niet aantrekkelijk zijn om een fysiek product te gaan promoten.

Waar kan je fysieke producten vinden?

Als je op zoek bent naar fysieke producten dan kan je vaak terecht bij affiliate netwerken zoals Daisycon maar ook bekende online winkels zoals CoolBlue en Bol.com hebben een affiliate programma (soms ook wel partner programma genoemd).

Digitale producten, de voor en nadelen op een rijtje.

Dan zijn er nog de digitale producten.

Denk bij digitale producten aan een ebook of een video cursus. Deze producten hebben een hogere commissie (soms wel 50 % en heel soms zelfs nog meer).

Digitale producten zijn er ook vanaf een paar euro tot eveneens honderden euro’s.

Het grote voordeel van digitale producten, naast de hogere commissie, is dat ze ongelimiteerd voorradig zijn en er geen levertijden zijn.

Afhankelijk van de markt waar je inzit is er overigens vaak wel meer concurrentie met digitale producten.

Waar kan je digitale producten vinden?

Als je interesse hebt om een digitaal product te promoten dan is het verstandig om een profiel aan te maken bij Paypro. Je kunt het zo gek niet bedenken of zij hebben wel een digitaal product in hun ruime assortiment wat je kunt promoten.

Welke producten promoot ik zelf?

Mocht je het leuk vinden om te weten, ik promoot zowel digitale als fysieke producten. Soms zelfs op één en dezelfde website maar dan wel in een bepaalde markt.

Staar je niet blind op het stukje van meerdere websites, maar focus je op 1 website in een bepaalde markt en promoot op die website 1 product. Hierdoor zal je eerder succes vinden.

Marktonderzoek, het juiste product en de juiste doelgroep gaan hand in hand. Kijk ook of je markt seizoensgebonden is en of er veel gezocht wordt op de onderwerpen waar je over wilt gaan bloggen.

De Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

De kennis die je op doet in dit artikel heb ik niet zelf verzonnen. Natuurlijk kan je zelf alles uit proberen te vinden maar dan duurt het allemaal wel een flink stuk langer en weet je vaak niet of je het goed doet, of anders aan moet pakken.

Ik heb zelf de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard gekocht en deze video cursus is alles wat je nodig hebt om online geld met affiliate marketing te verdienen.

Jacko leer je alles van marktonderzoek, via de juiste domeinnaam en hosting, tot het juiste product om te promoten uit te kiezen.

  • Facebook advertenties maken?
  • Emailadressen verzamelen?
  • Hoe schrijf je de perfecte blogpost?
  • Hoe kom je hoger in Google (waardoor je meer bezoekers krijgt en dus meer verkopen via jouw affiliate link)?

Zomaar een paar onderwerpen waar ik totaal niets vanaf wist voor ik de cursus kocht, onderwerpen die ik nu succesvol inzet en waar ik online geld mee verdien.

 

Heel veel succes met het opzetten en onderhouden van je affiliate website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *