Op je WordPress inloggen? Zo doe je dat!

Hoe kan je bij WordPress inloggen?

Wil je op je WordPress inloggen? Ben je vergeten hoe je dat ook alweer moest doen? Ontdek met de volgende stappen hoe je overal ter wereld kunt inloggen  zolang je maar een computer en een internet verbinding tot je beschikking hebt.

Het beheren van een WordPress installatie is super eenvoudig, dat is één van de voordelen van een website te maken met een CMS (Content Management Service) zodra je ingelogd bent heb je toegang tot de back end van je installatie en daar kan je alles aanpassen en beheren.

Om in je back end te kunnen komen moet je natuurlijk wel eerst ingelogd zijn met je gebruikersnaam en wachtwoord, anders zou iedereen aanpassingen aan je blog kunnen maken en dat wil je natuurlijk niet.

Maar hoe kom je bij de back end? Met andere woorden hoe kom je bij het scherm waar je in kan loggen?

 

Hoe kan je op WordPress inloggen?

Er zijn verschillende manieren om in te loggen op je WordPress site.

Afhankelijk van wat je makkelijk vind kan je één van onderstaande manieren gebruiken.

Meerdere manieren kan natuurlijk ook maar ik raad je aan om er gewoon één te onthouden en die altijd te gebruiken zo raak je niet in de war met de mogelijkheid dat je niet meer weet hoe het ook alweer ging.

Bij WordPress inloggen met de link die in het ontvangen email bericht staat.

Via de email die je hebt gehad van WordPress (na het installeren van WordPress op de server ruimte van je hosting provider) kan je inloggen.

In die email staan de administrator username en emailadres (de administrator ben jezelf als je tenminste zelf de installatie hebt verzorgd of iemand de opdracht hebt gegeven om dat te doen met een door jou bedachte gebruikersnaam (username) en op het door jou opgegeven emailadres, beide staan dus in die email).

Verder staan er twee links in die email.

De eerste is de url (het website adres waar je je blog op kunt bereiken via het internet). Dat is dus bijvoorbeeld http://www.jouwwebsite.nl

Wat belangrijker is aan die email (om in te kunnen loggen) is de andere link. Die andere link is namelijk de link die er boven staat naar jouw blog, aangevuld met /wp-admin.

Behalve de link http://www.jouwwebsite.nl staat er dus ook de volgende link in die email  http://www.jouwwebsite.nl/wp-admin (in jouw mail staat in plaats van “jouwwebsite.nl” dan de url die je hebt geregistreerd via het bedrijf waar je je domeinnaam hebt geregistreerd, of de hosting partij waar je de hosting en de domeinnaam hebt geregistreerd).

Als je op de link klikt die eindigt op /wp-admin dan kom je in het scherm waar je met je gebruikersnaam en wachtwoord in kunt loggen.

Hoe kan je bij WordPress inloggen?

Inloggen door zelf de link in de browser in te vullen.

Een andere manier om in te loggen is door je domeinnaam compleet met de aanvulling /wp-admin zelf in de browserbalk te plakken (of door deze zelf in te toetsen).

In het geval van het voorbeeld toets je in de browserbalk dus: http://www.jouwwebsite.nl/wp-admin in, drukt op de “enter” toets en dan kom je ook weer in het aanmeldscherm waar je je geebruikersnaam en wachtwoord in kunt vullen.

Nog twee alternatieve manieren om in te loggen.

Twee andere alternatieven voor de bovenstaande manier waar je iedere keer gebruikt maakt van het zelfde webadres is door gebruik te maken van twee alternatieven.

Je kunt namelijk ook het volgende adres in de balk invullen: http://www.jouwwebsite.nl/wp-login.php of je kunt de kortere versie http://www.jouwwebsite.nl/admin kiezen.

Zoals gezegd zou ik maar één manier onthouden om het WordPress inloggen niet onnodig ingewikkeld te maken.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *